Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 63 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Oltáskárosultak Nemzetközi Napja – Június 3.

A cseh Oltáskárosultak Egyesülete és az Oltás-Éberség Európai Fórum (EFVV) kezdeményezésére nemzetközi napot kaptak az oltáskárosultak és hozzátartozóik. Június 3-án a velük együttérzőket arra kérik, gyújtsanak egy gyertyát, hogy felhívják a figyelmet az oltások kockázataira. A résztvevők a gyertyás akcióról fényképet is küldhetnek a honlapra, oltáskárosodásról szóló történeteket oszthatnak meg saját nyelvükön, illetve amennyiben tömeges gyertyagyújtást terveznek, annak időpontját és helyét is meghirdethetik.

A két szervezet fontosnak tartja a figyelemfelhívást, hiszen napjainkban a szülőkre óriási terhet tesznek a reklámkampányok, melyekben azt állítják, az oltások kockázata szinte nulla. Az oltáskárosodottakat és azokat, akik mernek kérdezni, nevetségessé teszik és közellenségnek kiáltják ki. A június 3-ai nemzetközi akciót ezért azoknak a gyermekeknek, szülőknek és távolabbi hozzátartozóknak ajánlják fel, akik közvetlen és közvetett áldozatai az oltásoknak, és élethosszig viselik a gondoskodás terhét. Ez a nap emlékeztet az ő személyes bátorságukra, társadalmi kirekesztettségükre és a velük szembeni bizalmatlanságra, mellyel nap mint nap találkoznak.

A sajtóközlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy egyes országokban ezek a családok semmilyen állami ellátást vagy támogatást nem kapnak, és olyan szervezet sincs, akik felé az esetleges mellékhatásokat jelenteni lehet. Más országokban kártalanítást lehet kérni és segítség áll rendelkezésre az oltások áldozatai számára. Ezek közül van, ahol csak néhány kártalanítási eset fordul elő egy évben, viszont az Egyesült Államok kormánya például 3 milliárd dollárt fizetett ki húsz év alatt az amerikai oltáskárosultaknak.

http://lightacandle.eu

Szólj hozzá!